The Guts to Share: LEF in Dialoogsessies 2013!

skydiver

Bij het samenstellen van de dialoogagenda 2013 als onderdeel van onze kennisdelingsactiviteiten passeren veel aternatieven de revue. We doen dit inmiddels voor het vierde jaar en dan zou je verwachten dat de inspiratie op een gegeven moment op is. Het tegendeel is echter waar: de dialoogsessies duren altijd te kort in de beleving, worden jaar op jaar gemiddels beoordeeld met het cijfer 8 en leiden zonder uitzondering tot nieuwe inzichten door het principe: de “true Dialogue’ met elkaar te voeren. Kleine groepen, de echte vragen en de eerlijke,  soms kwetsbare antwoorden. Het zogenaamde kennis-vliegwiel kun je dit ook wel noemen: Het delen van opvattingen, ervaringen, inzichten met betrekking tot onderwerpen die ons bezig houden in kleine groepen waar ‘brengen’  en ‘halen’ centraal staan,  leidt tot nieuwe invalshoeken op actuele topics waar deelnemers en facilitators direct hun voordeel meet kunnen doen.

Waarom de onderwerpen in deze agenda?  

In onze gesprekken met onze professionals en relaties, zien wij een behoefte naar vraagstukken die verder gaan dan de techniek of stappenplan voor een probleem. Elke organisatie is anders en dat vereist dat ieder probleem een unieke situatie afhankelijk oplossing vereist. Dat vereist dat professionals in de probleemoplossing steeds meer de verbintenis met elkaar moeten zoeken: de Dialoog met de stakeholders. Alle onderwerpen roepen om beheersing: wat doe je nu en doe je morgen en wat kan er überhaupt worden beheerst in de keten waar u werkzaam bent. Soms is iets niet te beheersen. Dat betekent overigens niet dat je de regie hoeft te verliezen.

Dit voorjaar is het thema voor de 4e jaargang van de dialoogsessies ‘LEF’: Lef is niet alleen nodig om de economische crisis te lijf te gaan, maar ook om actief de vier verschillende onderwerpen waar we het graag met u over willen hebben, bij de kop te pakken:

De uitkomsten van de sessies zullen wederom worden meegenomen in ons Dialogue Magazine.

Het mooie van dit programma is dat we aan de voorkant niet weten wat er aan de achterkant uit zal komen: En dat willen we graag zo houden! Een ding is zeker: het wordt een mooi voorjaar!

Een gedachte over “The Guts to Share: LEF in Dialoogsessies 2013!

  1. Angelique Liebens 03/11/2013 / 7:12 pm

    The Guts to Share…
    Een pakkende en uitdagende titel die vraagt om energetische actie! Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s